Kom je oogsten? 


De Plukkerij werkt volgens het CSA model; community supported agriculture. 

Dit betekent dat je samen deelt in de opbrengsten en de risico’s van het teeltseizoen. Jij betaalt een vast bedrag waarvoor je tussen 1 mei en half november minstens 5 groenten per week (maar meestal heel veel meer!) kan komen oogsten. Hiervan betaal ik als tuinder alle kosten zoals zaden, plantgoed, compost en ander materiaal, en mijn eigen salaris. 

In ruil daarvoor zorg ik voor een gevarieerd aanbod, waardoor je elke week met plezier kan komen genieten van alles wat De Plukkerij te bieden heeft! 
 


Praktische info op een rij

Wanneer? Het seizoen van de Plukkerij begint wanneer de eerste groentes rijp zijn: dat hangt natuurlijk af van het weer maar ik ga ervan uit dat je kunt oogsten van begin mei tot en met half november.


Op welke dagen? Op woensdag, vrijdag en zaterdag kun je komen oogsten. Neem zelf een mesje en een tas mee! Elke week ontvang je een oogstnieuwsbrief waarin staat welke groenten en hoe je de groenten het beste kunt oogsten.

Welke groentes kan ik verwachten? Een zo groot mogelijke variëteit! Het seizoen begint met veel bladgewassen; het eerste verse groen van de lente (rucola, spinazie, raapsteel, snijbiet, veldsla), en gaat dan langzaam over richting de vruchtgewassen, wortelgewassen en de kolen (courgette, tomaat, maïs, paksoi, palmkool, boerenkool, bietjes, wortels, pastinaak, knolselderij, aardappelen...en nog veel meer!) Daarnaast zit er af en toe ook fruit in het oogstaandeel; aardbeien, frambozen, bramen en verschillende bessen. Ook staan er kruiden in de tuin, dus daar kun je ook naar behoefte een bosje van mee snijden.

Hoeveel kost het

Voor een heel seizoen groente, fruit en kruiden betaal je 12,75 euro per week | 370 euro per jaar voor 2 volwassenen.

Wil je mee informatie of je aanmelden?
Stuur een mailtje naar [email protected]